5 lžic bílého vína
2-3 lžičky likéru z černého rybízu
jemně nastrouhaná kůra z půlky citrónu nebo pomeranče
1 lžíce moučkového cukru
2 dl šlehačky (smetany ke šlehání)
4 podlouhé piškoty (nemusí být)
NA ZDOBENÍ:
čerstvé ovoce-jahody,maliny nebo červený rybíz,půlky pekanových nebo vlašských ořechů,smítky máty
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.v míse smícháme dohrom.-bílé víno,likér z rybízu nastrouhanou kůru,mouč. cukr a necháme odstát minim. 30 min.
2.přidat smetanu-šlehat dokud nebude hustá a udrží tvar
3.použijeme-li piškoty tak je na hrubo rozlámáme a vložíme do dvou číší
4.dáme směs do zdobícího kornoutu se špičkou ve tvaru větší hvězdy nebo jednoduché trysky a ozdobíme piškoty-jiná možnost:nalít směs přímo na piškoty
5.dáme vychladit (vydrží v ledničce 2 dny)
6.ozdobíme