750 g roštěnce
sůl
worcester
80 g oleje
400 g květáku nebo brokolice
200 g karotky.
Na zálivku:
350 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
lžíci citrónové šťávy
lžičku cukru
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme v chladu odležet. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.