1 cibule
1 bobkový list
4 kuličky černého pepře
sůl, pepř
500 g filé z lososa
750 g loupaných brambor z minulého dne
100 g slaniny
1 nakládaná okurka
3 lžíce másla
100 ml smetany
2 lžíce hořčice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Povaříme ji v hrnci spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře, 1/2 lžičky soli a 250 ml vody. Rybu omyjeme a vložíme do tohoto láku táhnout.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu a okurku na kousky. Na másle necháme zesklovatět slaninu. Přidáme brambory a opečeme je dokřupava.
Rybu vyjmeme z láku, necháme okapat a nakrájíme ji na kousky. Přidáme k bramborám a orestujeme.
Smetanu smícháme s hořčicí, přidáme okurku, krátce vše povaříme a pak omáčkou přelijeme rybu.
Podáváme s bramborem.