750 g rebarbory
2 banány
1 citrón
1 kg želírovacího cukru 1:1
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupané banány nakrájíme na kousky a v míse vidličkou rozmačkáme na kaši. Šťávou z citrónu přelijeme rozmačkaný banán, aby nezhnědl, trochu promícháme.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé špalíky. Odvážíme banán a přidáme rebarboru do množství 1 kg.
Ovoce dáme do většího kastrolu, přidáme cukr. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání (ode dna) vaříme asi 4 minuty.
Ještě horké plníme do umytých sklenic. (Vychází to na 7 skleniček od přesnídavky) Hrdlo sklenic otřeme hadříkem a ihned zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.