500 g lososa (1 stredni filet)
sul
provensalske koreni
olivovy olej
pripadne mrazena zelenina s kukurici
Bramborova kase:
3 vetsi brambory
smetana
podle chuti lzicka horcice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nakrajime na mensi kousky a v osolene vode uvarime. 1.5 cm kostky jsou uvarene uz za 15 minut.
Zatimco se vari brambory, pripravime lososa. Filet osolime, hojne posypeme provensalskym korenim a opeceme na panvi na olivovem oleji (podle tloustky zhruba 7-10 minut na kazde strane). Podle chuti muzeme po prvnim otoceni lososa pridat na panev mrazenou zeleninu s kukurici jako druhou prilohu.
Bramborová kaše: Uvarene brambory rozstouchame se smetanou (mozno nahradit mlekem a maslem) na kasi. Podle chuti primichame do kase lzicku horcice.