4 vajcia
200g cukru
1/2 hrnceka oleja
1/2 hrnceka vody
300g polohrubej muky
1 prasok do peciva
1 cokoladovy puding
0,5 l mlieka
50g cukru
2 kysle smotany
vanilkovy cukor
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vajcia s cukrom, olejom a vodou slahame v mise slahacom. Pridame polohrubu muku s praskom do peciva. Hmotu rozotrieme na hlboky plech vymasteny a vysypany mukou. Uvarime cokoladovy puding s cukrom podla navodu na obale a opatrne ho rozotrieme na cesto. Pecieme 20- 25 minut v rure vyhriatej na 180 st. Kyslu smotanu vymiesame s krystalovym a vanilkovym cukrom podla chuti a prelejeme upeceny kolac hned po vytiahnuti z rury. Ked kolac vychladne,smotana stuhne.