6 hrstí kyselého zelí
4 velké mrkve
1 větší cibule
200g celer (kdo má rád)
200g sýr Eidam
250ml majonézy Hellmanns
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
zelí - propláchneme,vymačkáme a rozmixujeme
mrkev - nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák
cibuli - nakrájet na drobné kostičky
sýr - nastrouháme(jako mrkev)
celer - nastrouháme(jako mrkev,sýr)
sůl - jak má kdo rád
v míse smícháme všechny ingredience a spojíme majonézou.
ingredience si gramově může upravit každý jak kdo má rád.může být více zelové nebo mrkvové.
pozor ! zelí musí být hodně suché.
mrkev se může i odšťavnit a šťávu z ní postupně přilévat tak,aby pomazánka byla jen vláčná - né mokrá.
dáme do ledničky vychladit,poté mažeme na veku namazanou máslem.konzumujeme jen tak nebo zdobíme jako chlebíčky:
salám,vajíčko červená paprika,sýr atd.
je to výborné pohoštění na velikonoční svátky.
přeji pochutnáníčko.