40 dkg libového mletého masa (nejlépe hovězí)
15 dkg kořenové zeleniny
1 list kapusty
1 středně velká cibule
1 kulička nového koření
1 vejce
špetka soli nebo vegety
1a1/2l vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso vložíme do 3l nádoby,zalijeme vodou.Zdroj tepla zapneme na střední stupeň.Jak začne utíkat pára tak stlumíme zdroj tepla na minimum.Po 15 min. přidáme očištěnou,omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a nové koření.Podle chuti osolíme. Přiklopíme poklicí a vaříme dalších 15 min.
Po té době vypneme zdroj tepla. Do polévky vyklepneme 1 vejce,zakvedláme a znovu přiklopíme poklicí. Necháme ještě nekolik minut dojít. Před podáváním vložíme do polévky petrželovou nať nebo pažitku