2 brambory
1 mrkev
1 červená cibule
1 fenykl
100 g brokolice
1 500 ml zeleninového vývaru (může být i z bujonové kostky)
1 malý svazek pažitky
Na masové knedlíčky:
250 g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme knedlíčky. Maso vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou. Směs podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře prohněteme a tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Vaříme 10 minut a potom je vyjmeme z vody ven.
Brambory , mrkev a cibuli oloupeme, fenykl očistíme, brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Vše nakrájíme na menší kousky. Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vysypeme mrkev s bramborami a vaříme přibližně 10 minut. Přidáme zbylou zeleninu a společně vaříme dalších 5 minut.
Do polévky vložíme knedlíčky a prohřejeme. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Polévku rozlijeme do talířů a posypeme pažitkou.