sušená bazalka 1 lžička
kuřecí prsa 150 g
strouhaný křen 1 lžíce
česnek 2 stroužky
krůtí prsa 150 g
žampiony 300 g
sójová omáčka 1 lžička
mletý černý pepř
sůl
olej na vymazání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žampiony očistíme a odřízneme z nich nožičky, které nadrobno nakrájíme. Omyté kuřecí a krůtí maso pomeleme a potom maso smícháme s nakrájenými houbovými nožičkami. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, utřený česnek a za stálého míchání maso orestujeme. Až směs zhnědne, pánev odstavíme z plotny a maso necháme vychladnout.
K masu přidáme bazalku, strouhaný křen, sójovou omáčku, pepř. Vše důkladně promícháme. Takto připravenou masovou směsí naplníme hlavičky žampionů.
Naplněné žampiony rozložíme do pekáče, který jsme vymazali olejem. Žampiony pečeme zhruba 20 minut. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory.