250 g tvrdého sýra
100 g majonézy
50 g taveného sýra
100 g kysané smetany
tři až pět stroužků česneku (podle velikosti)
čerstvý mletý pepř
sůl
na ozdobu rajče, kapii, olivy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Majonézu ušleháme s měkkým taveným sýrem a kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek a čerstvě namletý pepř. Do směsi postupně vmícháme tvrdý sýr,nejlépe Eidam,nastrouhaný na střední hrubosti struhadla (aby měla pomazánka vhodnou konzistenci). Přisolíme, případně dochutíme ještě česnekem či pepřem.
Variace : Je také možno přidat nadrobno pokrájenou šunku nebo šunkový salám.
Pomazánka chutná na bagetě i na tmavém chlebu. Zdobíme čerstvým rajčetem, sterilovanou červenou kapií nebo olivou a kadeřavou petrželkou.