400g krůtích prsíček
1 šalotka
300g zmrazeného hřášku
2 lžíce másla
1/4 lžičky kari
2 lžíce hladké mouky
1/4 l bílého vína
1/4 l smetany
4 paštičky z lískového těsta
1/2 lžičky masoxu
sůl a pepř, trochu cukru
4 plátky citronu
kopr na zdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na 1 cm velké kostky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Hrášek opláchneme teplou vodou a necháme okapat.
V hluboké pánvi necháme zpěnit máslo při střední teplotě. Maso na měm restujeme 4 minuty ze všech stran.
Kari a mouku vmícháme do výpeku, rozředíme vínem a šlehačkou, za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Hrášek přidáme 2 minuty před dokončením.
Paštičky před plněním do křupava rozpečeme v troubě.
Maso prohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme masoxem, solí,pepřem, citronovou šťávou a cukrem.
Naplněné paštičky ozdobíme citronem a koprem.