Těsto:
5 vajec
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g polohrubé mouky
1/2 prdopeče (prášku do pečiva)
1 čokopudink
Na pařížskou šlehačku:
200 ml mléka
2-3 PL kakaa (polévkové lžíce)
nebo 100 g nalámané čokolády
1 šlehačka (práškovou)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. oddělíme žloutky od bílku - bílky na sníh žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s prdopečem a pudinkem a vyšleháme dohladka, nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby upéct - 20 min cca 170 stupňů C, necháme vychladnout
2. mléko smícháme s kakaem přivedeme k varu, dáme do ledničky vychladit, do vychladlého kakaového mléka vsypeme šlehačku a ušleháme
3. odebereme 3 PL na ozdobení zbytek rozetřeme na korpus, moučním nakrájíme na kostky posypeme kakaem a ozdobíme zbylou šlehačkou - necháme vychladit