60g mleté kávy
250 ml (1/4l)vroucí vody
1-2 ličky instantní kávy
150g cukru
100 ml vody
3žloutky
špetka soli
500ml(1/2l)smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
60g mleté kávy zalijeme 250 ml vroucí vody,smícháme s 1-2 lžičkami instantní kávy a necháme 15 minut louhovat a pak přefiltrujeme,150g cukru přivedeme k varu se 100ml vody -svaříme na sirup.
3 žloutky ušleháme do pěny vlijeme sem horký sirup a šleháme tak dlouho dokud nevznikne hustý krém,pak přidáme přefiltrovanou kávu a špetku soli a promícháme ,ušleháme 500ml smetany a vmícháme ji do kávového krému.Hmotou naplníme kovovou nádobu a necháme ji mrazit na mrazáku-Při podávání nabíráme zmrzlinu lžící a upravujeme ji na vychlazený talíř ,zdobíme kandovaným ovocem ,kávovými zrny a čokoládovou rýží!/