900 g filé z pangasa
250-300 ml smetany na vaření 12%
200 g taveného sýru
grilovací koření
olej
citronová šťáva
česnek v prášku
pažitka nasekaná (i sušená)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozmrazené filé nakrájíme na nudličky o síle prstu, zakapeme citronovou šťávou, posypeme grilovacím koření a promícháme. Necháme chvíli uležet.
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme tavený sýr a pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání by se měl sýr rozpustit a omáčka zhoustnout. Pokud se nerozpustí, použijte ponorný mixér, kterým celý proces rozpouštění podstatně urychlíme. Přidáme trochu pažitky nasekané na kousky a přiměřeně česnekového prášku. Necháme pár minut povařit na mírném ohni. Pozor! Omáčka se ráda přichytává.Omáčku odstavte.
Na pánev nalijte trochu oleje a na něm opečte filé. Když je hotové, přesypte ho do mísy a zalijte asi polovinou omáčky a opatrně promíchejte.
Jako přílohu doporučuji těstoviny.
Druhou polovinou omáčky přelijeme při servírování těstoviny, aby nebyly tak suché.