250 g netučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
1 lžíce oleje (nejlépe olivového)
2 žloutky
cca 400 g hrubé mouky
špetka soli
ovoce (švestky,meruňky,jahody nebo cokoli) 16 až 32 ks
(možno též z kompotu - nutno nejdříve ovoce ve vaničkách od vajec zmrazit).
20 dkg tvrdého strouhaného tvarohu na posypání
pár lžic cukru na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky se špetkou soli a s olejem rozmíchme a přidáme tvaroh a opět rozmícháme. Pak postupně přidáváme mouku,
tak dlouho, až se těsto nelepí na ruce. těsto propracujeme a rozdělíme na 16 nebo 24 nebo 32 kousků. (Podle velikosti ovoce. Na české švestky 32.) Ovoce zabalíme do rozválených kousků těsta.
Vkládáme do vroucí vody a vaříme, až knedlíky vyplavou (asi 10 min). Knedlíky nakonec posypeme dle chuti cukrem a strouhaným tvarohem. Kdo chce, může je polít rozpuštěným máslem nebo Florou.