Těsto:
6 vajec
18 dkg cukru krupice
18 dkg polohrubé mouky
Zdobení:
na krém 1/2 másla
2 vejce
dále želatina a ovoce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Příprava těsta je velmi jednoduchá.Do mísy dáme bílky a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem pevný sníh.Pak přidáme žloutky a opět dále šleháme.Až se pěne zase zpevní,přidáme cukr.Nemusíme se bát,pěna se nesrazí.Nakonec pomali ručně vmícháme polohrubou mouku.Takto připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (nemusí být,ale odpadá vymazávání plechu a s piškotem se pak lépe pracuje).Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut,je lepší si to hlídat.
Dále si připravíme ze 2 vajec a másla krém:
Vejce šleháme ve vodní lázni a po vychladnutí přimícháme změklé máslo až vznikne jemný krém.
Nakonec vychladnutý piškot potřeme vrstvou krému a cukrářským sáčkem piškot ozdobíme.Poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem.Já používám nejraději kompotované mandarinky.Ovoce přelijeme rozpuštěnu želatinou a necháme celé vychladit,aby ztuhla želatina.Nakrajíme řezy,z této dávky dostaneme zhruba 20 kousků.
Tento piškot je oblíbený především u dětí.