250 g zázvorových sušenek (nebo neplněných jiných sušenek dle chuti
třeba oříškových...)
250 g másla
2 lžíce medu
100 g mandlí nebo lískových oříšků
30 g kakaa
80 g rozinek
2-4 lžíce whisky (já dávám víc:o))
120 g hořké čokolády
2 sáčky tmavé čokoládové polevy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozinky naložte nejlépe den předem do whisky a nechte je pořádně nasát, rozinky musí být celé pokrzté vrstvou wisky, aby se dostalo na každou. Sušenky rozdrťte najemno. Mandle oloupejte, opražte a nahrubo nasekejte. Hořkou čokoládu nalámejte na malé kousky a rozehřejte ve vodní lázni. Poté v hrnci rozpusťte máslo s medem. Přidejte drcené sušenky, kakao, sekané oříšky, whisky s rozinkami a rozpuštěnou čokoládu. Vše promíchejte a vlijte do formy 18x18 cm, vyložené pečícím papírem, a urovnejte povrch. Pro krásný čokoládový vzhled poté polijte silnou vrstvou čokoládové polevy a nechte do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájejté na malé kostičky a dejte do papírových košíčků.