200 ml smetany ke šlehání
150 g strouhaného parmazánu
1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno
1 lžíce dijonské hořčice
půl kg bramborových noků uvařených a slitých
sůl a pepř
2 lžíce bazalkového pesta (k dostání v supermarketech)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici. Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.
Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.
Domácí pesto
Pokud nemáte v lednici hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.