1 balíček dětských piškotů (140 g)
100 ml silné kávy
1 lžíce rumu
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
300 g lučiny nebo žervé
3-4 lžíce moučkového cukru
Na ozdobení: nastrouhaná čokoláda
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevna. Lučinu (žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozevírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.