200 g uzené krkovice
20 g vepřové plece
200 g kuřecích prsou
sůl
6 rohlíků
250 ml mléka
špetka pepře
muškátového květu
1 lžička nasekané kudrnky
6 vajec
sádlo a strouhánku na formu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso očistěte a uvařte každé zvlášť. Vepřové a kuřecí maso uvařte v osolené vodě, uzené nesolte. Hotové maso nechte vychladnout a pak nakrájejte na kostky.
Do velké mísy dejte na kostičky nakrájené rohlíky a zalijte je mlékem. Přidejte nakrájené maso, ochuťte soli, pepřem, muškátovým květem, vedetou a nasekanou kudrnkou. Vše zalijte rozšlehanými vejci a dobře promíchejte.
Formu vymažte sádlem a vysýpejte strouhankou. Poté formu naplňte strouhankou. Poté formu naplňte připravenou směsí a povrch uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 0C přibližně 45 minut. Hotovou nádivku nakrájejte na jednotlivé porce