500g cukety
300g šunky nebo šunk.salámu
200g eidamu
5 housek
3 stroužky česneku
zelená petrželka a pažitka
1dcl mléka
4 vejce
sůl,pepř,vegeta
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupanou a nastrouhanou cuketu smícháme s na kostičky nakrájenými houskami přelitými vlažným mlékem, vložíme do mísy spolu s na kostičky nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem, přídáme po špetce soli a pepře, 1 lžíci vegety, prolisovaný česnek a hrst nasekané pažitky a petrželky.Přidáme syrová vejce a vše řádně promícháme.Vzniklou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy(pekáče).Zapékáme půl hodiny při 150 stupních v předehřáté troubě.Upečenou nádivku je možno ještě posypat nastrouhaným sýrem. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů, ale lze použít i jako chutná příloha k pečenému nebo rožněnému masu.