50 g cibule na kostičky
3 lžíce másla
50 g dlouhozrnné rýže
1/8 l masového vývaru
2 lžíce oleje
200 g kuřecích jater
100 g krájených žampionů
4 lžíce smetany
sůl,pepř
1 kuře ( 1000 g)
50 g slaniny
1/4 l bílého vína
2 lžičky solamylu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Cibuli pokrájenou na kostičky poduste na 2 lžících másla,přidejte rýži,nechte zesklovatět.Zalijte vývarem a nechte 15 minut při nízké teplotě dusit.
2.Na oleji krátce opečte kuřecí játra a houby,játra nakrájejte na kostičky.Obojí smíchejte s rýží a smetanou,osolte a opepřete.
3.Kuře naplňte a zašijte.Slaninu nakrájejte na kostičky a na pekáčku rozpustěte.Vložte kuře,potřete je máslem a pečte,podlévejte vínem.
4.Vypečenou šťávu uvolněte trochou vody.Zbývající víno a solamyl rozmíchejte,nechte přejít varem a ochuťte.
Vhodná příloha :
Krokety nebo brambory s petrželkou,rajčatový salát.
Příprava : 30 minut
Pečení : 45 minut
El.trouba : 200 stupňů C
Plyn : stupeň 3 - 4