mořská štika 100 g
vyloupané krevety 200 g
kořenová zelenina 100 g
mléko 2 dcl
tavený sýr ( na př. apetito )1 ks
zelená petrželka
červená feferonka
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V malém množství lehce osolené vody krátce povaříme mořskou štiku, vyjmeme a oddělené maso rozmělníme na malé kousky. V téže vodě dáme uvařit na drobno pokrájenou kořenovou zeleninu. Po změknutí přidáme na drobné kousky nakrájené krevety, maso z mořské štiky a krátce povaříme. Tavený sýr rozmačkáme vidličkou v mléce, přilijeme do zeleniny s krevetami a rybou a opět přivedeme k varu, krátce za stálého míchání povaříme až dosáhneme husté konzistence. Podáváme v miskách teplé nebo studené, ozdobíme petrželkou a na kolečka nakrájenou feferonkou.
Jako příloha je doporučen bílý nebo toustový chléb, k pití bílé víno Chardonnay.