400 gramů rýže
litr vody
300 gramů mletého masa
350 gramů nakrájených rajčat
cibuli dvě polévkové lžíce oleje
dva silné plátky uzeného špeku nakrájeného na kousky
parmazán
čtyři vejce
sůl, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli a špek opečeme na oleji. Dále přidáme rajčatovou šťávu, sekané maso a vše dusíme na mírném ohni. Vmícháme nakrájená rajčata a přilijeme do omáčky čtvrt litru vody. Necháme ji půl hodiny vařit. Mezitím si vymažeme tukem ohnivzdornou formu, pak dáme do formy rýži smíchanou s omáčkou, rozšlehaná vejce a vše posypeme strouhaným sýrem.
Přidáme ještě tři čtvrtě litru vody a zamícháme. Pokrm necháme při střední teplotě 30 minut zapékat. Poté formu vyndáme, rychle promícháme a necháme další hodinu péct, až se vytvoří zlatohnědý povrch. Ihned podáváme.