8 vepřových řízků (po 70g)
1sv.petržílky
sůl
50 g másla
4 lžičky hořčice
3 lž.oleje
250 ml vývaru1 cibule
2 str.česneku
2 lž.kečupu
500 g rajčat na kousky ( i sterilovaných ) pepř
paprika mletá
chilli
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Petrželku omyjeme, z jedné poloviny otrháme lístky a druhou nasekáme. Smícháme 40 g másla s hořčicí. Touto směsí plátky potřeme. Pak na ně rozdělíme lístky petrželky, maso srolujeme a zavážeme.
2.Rolády opečeme na 2 lžících oleje, podlijeme je vývarem a asi 20 minut dusíme.
3.Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a dosklovita podusíme na 1 lžici oleje. Přidáme kečup, kousky rajčat a asi 4 minuty dusíme.
4.Do zbývajicích 10 g másla přimícháme koření a cukr. Směs rozpustíme a přelijeme jí rolky. Eventuelně je ještě ozdobíme sekanou petrželkou.