4 ks kuřecí čtvrtky
200 g anglické slaniny
6 ks zralá rajčata
2 ks zelená paprika
plechovka červených fazolí
2 velké cibule
4 stroužky česneku
olej
bobkový list
nové koření
sůl
4 brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rajčata oloupeme a všechnu zeleninu (kromě brambor) a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Promícháme, přidáme několik bobkových listů a kuliček nového koření a vložíme do pekáče (kromě brambor), kam jsme nalili trochu oleje. Kuřecí čtvrky omyjeme a osolíme a umístíme do pekáče na zeleninu. Pečeme asi 1 hodinu v zakrytém pekáči, občas maso polijeme. Těsně před dopečením nádobu odkryjeme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dopečeme, dokud nejsou brambory měkké.
Podáváme s rýží.