1 vejce
150 g cukru
50 g tuku
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžička sody
450 g hladké mouky
máslový krém:
250 g hery nebo másla
350 g moučkového cukru
vanilkový cukr
1 žloutek
mléko a hrubá mouka na kaši nebo hustý pudink
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a zpracujeme. Ihned vyklopíme na vál a zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hladké mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymaštěný a vyhřátý plech a vidličkou těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby těsto pokropíme rumem. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesuneme na rovnou desku. Takto upečeme všechny 4 placky. Asi po hodině již můžeme plnit máslovým krémem ve třech vrstvách.
Krém:
Vše utřeme do pěny a přidáme kaši nebo hustý pudink, vyšleháme krém a necháme zchladnout. Po naplnění medovník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Pomocí nože, který vždy nahřeme teplou vodou krájíme úhledné kousky.