6 kuřecích křidélek (nebo 2 kuřecí stehýnka)
1,5 dcl červeného vína
2 lžičky medu
špetka sušeného rozmarýnu
několik kuliček černého pepře a jalovce
mletá červená paprika
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Křidélka (stehýnka) rozložte do pekáčku, osolte, posypte rozmarýnem, červenou paprikou a kuličkami pepře a jalovce. Každé křidélko (stehýnko) potřete medem a nakonec polijte červeným vínem a 1 dcl vody a dejte péct do trouby na 200 stupňů Celsia na asi 30 minut, dokud křidélka (stehýnka) neztmavnou a nejsou propečená. Během pečení křidélka (stehýnka) polévejte výpečenou šťávou. Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží.