250 g roštěnce
8 velkých žampionů
4 malá tvrdá rajčata
1 zelený paprikový lusk
8 koktejlových párečků
8 plátků prorostlé slaniny
8 lžic oleje
1 stroužek česneku
po 1/2 lžičce soli, pepře, sladké papriky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
Rajský sos:
100 g rajského protlaku
1/8 l kečupu
150 g krémové smetany
pepř, paprika
50 g cibule na kostičky
1/2 hrníčku nakrájené pažitky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kostky, žampiony umyjte, osušte,
rajčata rozpulte. Paprikové lusky, zbavené jadřince
nakrájejte na čtvrtky. Vše střídavě s koktejlovými
párečky a slaninou napíchněte na namaštěné jehly.
Do oleje zamíchejte prolisovaný stroužek česneku
a koření. Marinádou potřete jednotlivé částí špízu
a nechte alespon 20 minut odležet.
Z uvedených přísad namíchejte rajský sos, ochutte
solí a pepřem. Špízy lze připravit na hliníkové
pánvi nebo na roštu. Často je obracejte.