maso (vepřové, kuřecí i jiné)
plísňový sýr (může být jakýkoliv i tvarůžek)
uzený bůček(anglická slanina)
koření Orient gril (nebo grilovací koření)
plátky másla
pivo (může být i černé)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
maso na větší plátky rukou naklepeme, osolíme a vložíme plátek sýra zabalený do plátku uzeného bůčku. Plátek složíme do psaníčka a klademe těsně vedle sebe do zapékací nádoby (kuthanu - brutvanu), hojně posypeme kořením a poklademe máslem. Postříkneme pivem (cca 1 dl) a zakryté pečeme v troubě na 200°C 50 min., pak odkryjeme a dopečeme 15 min.
Poznámka: doba pečení záleží na druhu použitého masa. Nejlepší je několik druhů plátků masa pečených společně.