1/2kg mletého
nejlépe krůtího masa
1 lžíce koření pěti vůní
sojová omáčka podle chuti
1 vejce
1 kostka rýžových nudlí
strouhanka na zahuštění
Solamyl
250g tvrdý sýr
špejle
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso smícháme s kořením, přidáme vejce, ochutíme sojovou omáčkou, přidáme suché rýžové nudle, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby šlo tvořit z hmoty kuličky asi jako vlašský ořech. Sýr nakrájíme na centimetrové kostky. Špejle zaostříme na obou koncích a přelomíme napůl. Na každou špejli napíchneme kostku sýra a kolem obalíme mletým masem. Vypadá to jako kulaté lízátko. Obalíme v Solamylu a grilujeme do zlatova. Podáváme s nějakou nejlépe pálivou omáčkou, nebo jen tak. A divíme se jak se ten sýr dostal dovnitř.