200g marcipánové hmoty
200g moučkového cukru
50ml rumu
30g oranžátu
30g citronátu
100g polevy
koktejlové třešně na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Syrovou marcipánovou hmotu prohněteme,až změkne, pak postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a rum.
2. Na drobno rozsekáme oranžát a citronát a vhněteme do marcipánu.Ze všeho utvoříme tlustý váleček a položíme na alobal nebo papír na pečení.
3.Polevu nasekáme a dáme do mísy. Rozpustíme nad teplou vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě nastavené na plný výkon.Přitom několikrát zamícháme.
4.Marcipánový váleček potřeme polevou, obložíme nadrobno nakrájenými koktejlovými třešněmi.
5.Rolku dáme do chladu. Neukládáme ji do chladničky,tam poleva snadno ztratí lesk.
Jeden kus ma 260 kcal.