40 g rostlinného tuku nebo másla
35 g hladké clozrnné mouky
600 ml mléka
250 g hlívy ústřičné
1 čajová lžička sekaného čerstvého kopru
375 g celozrnných makarónů
3 l vody
1 čajová lžička (5 ml) citrónové šťávy
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, do které za stálého míchání přiléváme mléko a uvedeme do varu.
2. Přidáme hlívu ústřičnou a sekaný kopr, dobře promícháme a mírným varem za občasného zamíchání vaříme asi 10 min, až jsou houby měkké.
3. Mezitím vaříme ve vodě s citrónovou šťávou 10 minut makaróny. Důkladně je scedíme. Omáčku podle chuti okořeníme, promícháme ji s makaróny a podáváme.