400 g zadní hovězí
2 zelené papriky
4 rajčata
2 mladé karotky
50 g bílého zelí
1 lžíce hladké mouky
0,2 l bílého vína
0,2 l masového vývaru
1 lžíce cukru
1 lžíce posekané petrželové natě
4 lžíce oleje
2 feferonky
sůl
mletý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí nakrájíme na kostičky a nebo na nudle, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Potom zmírníme oheň a přidáme posekané feferonky,očištěné a na proužky nakrájené zelené papriky, oloupaná rajčata nakrájená na osminky a na hrubo ostrouhanou karotku(zelí). Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vínem a masovým vývarem. Dochutíme cukrem, přikryjeme a dusíme do měkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.