kysané zelí 1000 g
cibule 2 velké
olej 50 g
cukr 80 g
sůl dle chuti
jablko 2 ks
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na rozehřátý olej nasypeme cukr a po chvíli nakrájenou cibuli, obojí necháme restovat do světle hnědé barvy. Poté vložíme překrájené a proprané kysané zelí a osolíme. (propírat nemusíte vždy, záleží na kyselosti) a necháme dusit cca 25 minut. Před ukončením přípravy do hotového zelí vmícháme oloupané a nastrouhané jablko. Pak zbývá jen dochutit solí, cukrem, případně octem, pokud by zelí bylo málo kyselé.
Zelí by mělo mít svoji charakteristickou chuť, podtrženou vůní osmažené cibulky a vůní karamelu. Má zůstat křehké a na zkus měkké, né však rozdušené.