1 kuře bez drobů
sůl
kmín
04.lit.černého piva
50g másla neb rostl.tuk
4-5 malých jablek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře osolíme a okmínujeme výrazněji než je obvyklé,břišní dutinu vyplníme jablky bez jadřinců,ale se slupkou.Vložíme do pekáče,podlijeme malou skleničkou vody a přikryté dáme péci do předehřáté trouby.Po 20-30 min.kuře odkryjeme a uvidíme že se nafouklo.V této fázi přilijeme asi 0.4litru černého piva a odkryté pečeme dále za stálého přelévání výpekem.Kuře dopečeme,do výpeku dáme rozehřát lžíci másla nebo rostlinného tuku.Během pečení si připravíme zelí červené či bílé-nebo obojí.Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.Je to výborné!!!!!Přeji dobrou chuť!!!!