kuřecí maso bez kosti 400g
teriyaki omáčka (např. kikkoman)30g
zelí nebo jiná podobná zelenina 200g
rýže japonská 300g
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prsa nakrájet na větší plátky (40-60gr/kus), 2-3 plátky tvoří 1 porci, nesolit, nemarinovat!
Na rozpálenou opékací desku nalít olej, kuřecí plátky opéci do zlatova (nebo opéci ve fritéze)
Do pánve nalít přesné množství omáčky terijaki (8gramů/porci)
Vložit opečené plátky masa, promíchat a opékat do zlatova. Maso musí být po dokončení křupavé a zlaté.
Po vyjmutí masa vložit do omáčky nakrájené zelí a krátce podusit
Příprava rýže:
Japonskou rýži propláchnout vodou a dokonale promnout rukama.
vařit v mírně osolené vodě v množství 2,5 dílu vody na 1 díl rýže cca 18 minut do úplného vsáknutí vody.
Podávat na talíři rýží a ozdobou ihned po dokončení