kuře
kořenová zelenina
cibule
5 stroužků česneku
kokos mletý 5 velkých lžic
cukr
olej nebo máslo
ocet či citronová šťáva
slepičí bujon
kari
drcený kmín
mletý zázvor
pepř,sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře naporcovat na čtvrtky. V osolené a opepřené vodě uvařit se zeleninou a kostkou slepičího bujonu naporcované kuře. Zatím na oleji osmahnout česnek nakrájený na plátky spolu s kokosem a po 1 lžičce kari, drceného kmínu a mletého zázvoru. Směs smažit tak dlouho, než plátky česneku začnou růžovět.
Uvařené kuře nechat vychladnout, pak vykostit a nakrájet na malé kousky. Ty smíchat s kořeněnou směsí česneku a kokosu a dochutit malou lžičkou octa nebo citronové šťávy a malou lžičkou cukru. Vychladlý salát ozdobit zelenou petrželkou.