vykoštěný kuřecí plát 1500- 1800 g
máslo 400g
mandlové lupínky 100g
žemlové kostičky 100g
mléko 0,3 l
sůl
muškátový oříšek
vejce 200g
bílý pepř 0,01g
petrželová nať
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky ušleháme s 1/3 másla do pěny přidáme petrželkovou nat´sůl bílý pepř a muškátový oříšek, smícháme s mandlovými lupínky orestovanými na 1/3 másla do zlatova a kostičkami žemlí zvlhčené mlékem-nakonec kypříme sněhem ze zbylých bílků -směsí naplníme kuřecí plát,zarolujeme ,stáhneme motouzem a pečeme na poslední 1/3 másla za podlévání vodou do zlatova v troubě 170o C 25 minut.
Vhodná příloha je bramborové pyré