čtvrtlitrový hrnek rýže (nejlépe zlatozrnné)
rozporcované kuře
nakrájená cibule
jedna až dvoje kuřecí jatýrka
oloupané a nakrájené rajče
hrstička rozinek
hrstička piniových oříšků (není nezbytné)
lžíce másla (ztuženého tuku)pár snítek kopru či petrželové natě.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Čtvrtlitrový hrnek rýže (nejlépe zlatozrnné) uvaříme v osolené vodě (asi 15 až 18 minut) a ocedíme. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla a na něm opečeme na porce rozdělené kuře, pak přidáme nakrájenou cibuli, jedna až dvoje opláchnutá a nakrájená kuřecí jatýrka, oloupané a nakrájené rajče a hrstičku rozinek. Zalijeme asi 600 ml hovězího vývaru a cca 30 minut mírně dusíme pod pokličkou. Mezitím na lžíci másla opečeme uvařenou scezenou rýži, přidáme hrstičku piniových oříšků (pokud máme) a pak rýži přendáme na podušené kuře, mírně podlijeme a zvolna asi čtvrthodiny dusíme. Na talíři zdobíme snítkou kopru či petrželové natě.