1 chlazene nebo rozmrazene kure
1 veka
3 vejce
300 ml mleka
1/8 masla
susenou petrzelovou nat
muskatovy kvet
sul
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kure osolime a uvarime v papinaku (asi 35 min, aby slo maso dobre od kosti), vykostime a maso nakrajime na mensi kousky. V mlece na kamnech roztavime maslo a do vlazneho rozslehame vejce. Do misy naskladame nakrajenou veku, posolime, pridame trochu muskatoveho kvetu a susenou petrzelovou nat. Toto zalijeme mlekem s maslem a vejci. Nechame veku nasat mleko a promichame. Do vymasteneho pekace, nebo remosky dame vrstvu nadivky. Na ni dame uvarene a nakrajene maso a opet vrstvu nadivky. Dbame na to, aby vsechno maso bylo pod nadivkou. Peceme asi 50 min. az se nam udela zlata kurka. Jako prilohu davame varene brambory.