kuřecí prsíčka 1500 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
beschamel 300 g
sýr eidamský 300 g
víno bílé 20 g
smetana 200 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na porci podáváme dvě prsíčka. masíčko lehce pouze dlaní
naklepeme a pak pozvolna opékáme po obou stranách. Lehce
zastříkneme vínem a podusíme. Maso vyjmeme a na stejné
pánvičce si připravýme sýrovou omáčku.
Základní bešamelovou omáčku připravíme tak že výpek po
prsíčkách zaprášíme moukou, zalijeme zbylím vínem a smetanou .
Necháme na ohni tak dlouho až se uvolní ode dna pár bublinek
přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozpustit a můžeme
podávat Na talíři jeden plátek masa podlijeme a druhý prělijeme.