4 kuřecí čtvrtky nebo 8 kuřecích špalíků
sůl, mletý pepř
2 lžíce petrželové nati
Na omáčku:
1/2 hrnku nakrájené cibule
1 hrnek kečupu
3 lžíce worcestru
1 lžička soli
1 lžíce cukru
1/2 hrnku sušených rajčat naložených v oleji, okapat
a překrájet
1 hrnek na plátky nakrájených žampionů
pár kapek tabaska
1 snítka rozmarýnu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Větší čtvrtky překrojíme v kloubu na 2 části, maso osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby /200 stup./pečeme pod poklicí do poloměkka.
Mezitím si v menším kastrolu smícháme všechny suroviny na omáčku a krátce ji povaříme. Omáčkou přelijeme poloměkké kuře a dodusíme ho v troubě až změkne. Podle potřeby ho můžeme podlít ještě trochou vody./Omáčka má být hustá/.Podáváme posypané petrželkou a s pečivem.