2 zelené a 2 červené papriky
150 g žampionů
50 g zelených oliv plněných papričkou
4 kuřecí prsa po 120 g
sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sladké papriky
2 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
150 ml kuřecího vývaru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Papriky omyjeme a nakrájíme na příbližně 1 cm široké proužky. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a pokrájíme na plátky, stejně pokrájíme také olivy. Kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Na talíři smícháme hladkou mouku s paprikou a nakrájené maso ve směsi po všech stranách obalíme. Přebytečnou mouku oklepneme.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a plátky prsíček v něm po obou stranách při vysoké teplotě do hněda opečeme. Potom teplotu snížíme a maso zvolna po každé straně asi 4 minuty opékáme do měkka. Plátky prsíček odložíme na předehřátý talíř, přikryjeme a necháme v teple.
Rajčatový protlak přimícháme do zbylého tuku, přidáme zeleninu a za stálého míchání všechno krátce podusíme. Přilijeme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme a při nízké teplotě zeleninu ještě přibližně 3 minuty dusíme. Hotovou zeleninu upravíme na předehřáté talíře a na ni položíme plátky kuřecích prsou. Jako přílohu použijeme těstoviny uvařené do poloměkka, nejlépe spirálky nebo mašličky.