Kuře očstíme, opláchneme,rozčtvrtíme a nařízname v kloubech.Dostatečně okapané porce osolíme, opepříme a opečeme na tuku.
Do tuku zbylého od opékání přidáme polovinu dávky másla a na něm osmahneme do růžova jemně nakrájenou cibuli.
K osmahnuté cibuli přidáme oloupaný jemně rozsekaný česnek a přilijeme kečup.Základ zalijeme vodou a přivedeme do varu.
Do vařícího základu přidáme přpravené kuře a za občasného přelévání dusíme. Asi po půl hodině dušení přidáme na nudličky nakrájenou šunku,podušenou na zbytku másla.Přilijeme bílé víno a maso dodusíme.
Na konec šťávu dochutíme solí a krátce povaříme.
Při podávání přeléváme jednotlivé porce kuřete nezcezenou šťávou s kousky šunky.Podáváme s různě upravenými brambory nebo s rýží.