1 lžíce olivového oleje
3 plátky ang. slaniny
2 kuřecí prsíčka bez kosti a kůže
2 malé pórky
1 lžíce hl. mouky
300 ml. drůbežího vývaru
1 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce zakysané smetany
sů a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
olej rozehřejete ve velké pánvi, osmahněte na něm tenké proužky slaniny(cca 2m.).
Přidejte proužky masa a společně smažte 2-3 minuty, až začne zlátnout.
Vsypte nakrájený pórek a pozvolna smažte necelých 5 minut, aby náležitě zvláčnil.
Poprašte moukou a za stálého míchání přilejte vývar.
Vmíchejte hořčici a smetanu a nechejte ještě 5min. mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova.
Dochuťte.
Podává jse například s pečenými bramborami nebo rýží.