kuřecí stehna
cibule
česnek
máslo (ne margarín)
kari
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěná kuřecí stehna osolíme a okořeníme kari. Zprudka opečeme na oleji z obou stran (účelem není aby maso bylo hotové, ale aby se opekla kůže a zvýraznila se chuť kari), vyjmeme a necháme okapat. Pekáč (vhodné je sklo, je vše dobře vidět) vymažeme máslem (jen lehce - jde o to aby stěny byly mastné) a celé dno posypeme hrubě nakrájenou cibulí. Na to položíme osmahnutá stehna, pokryjeme tenkými plátky česneku a vše zasypeme cibulí (ze stehen je vidět jen vršek kůže). Podlijeme větším množstvím vody, přiklopíme a pečeme asi 30 minut. Kdo má rád maso co samo odpadává od kosti jako já, nechá maso přiklopené péct ještě asi 15 minut. Poté odklopíme a necháme ještě dozlatova opéct kůžičku. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, rýží.