Stehna pečlivě očistíme a omyjeme je. Pod kůži vsuneme prsty a zčásti ji odtrhneme.
V horké vodě opereme citróny a ostrouháme z nich kůru. Z půlky citrónu vymačkáme šťávu. Očistíme naťovou cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Omyjeme petrželku, otrháme lístky a nasekáme je. Oloupeme a utřeme 4 stroužky česneku.
Troubu rozpálíme na 220°C. Citrónovou kůru, cibulku, petrželku a utřený česnek smícháme s 1 lžící oleje, osolíme, opepříme a směsí pod kůží potřeme kuřata.
Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na osminky. Zbylý česnek nahrubo nasekáme. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kousky . Maso vložíme do pekáče, přidáme cibuli, česnek i mrkev, pokapeme olejem a přelijeme citrónovou šťávou. Přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme asi 40minut.Podáváme s bramborami.