1 kg pokrájeného zelí
1 nadrobno pokrájená cibule
2-3 nastrouhané mrkve
1/2 nakrájené /na kostičky/ červené řepy / možno i naložené/
1/2 paprikového lusku /pokrájeného/
možno přidat fazole /naložené/
1/2 kg brambor
1/2 kg žeber nebo jiného vývarového masa
olej
sůl,pepř
možno pažitka nebo zelená petrželka.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
maso dáme vyvařit do 2-4 l vody /dle toho jak pak chceme mít hustý boršč/. Syrovou zeleninu všechnu důkladně osmahneme na oleji a s pokrájenými bramborami dáme na 1/2 hod. dovařit do vývaru. Dosolíme, dopepříme, podáváme s chlebem/černým/ev. se špalíčkem tvrdého sýra.
/po uležení t.j. 2. i 3. den je boršč ještě chutnější!/